Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Basistraining ‘Werken met de Stiefcirkel’ – voor professionals (dag 1)

10 februari 2021 @ 09:00 17:30

Inhoud

Het aantal samengestelde gezinnen in Nederland neemt toe. Stellen die starten met een samengesteld gezin ervaren gedurende de eerste jaren dat de dynamiek in een dergelijk gezin erg verschilt van een kerngezin. Als we deze stellen vragen wát de dynamiek zo anders maakt, blijkt dat men er over het algemeen moeilijk woorden aan kan geven. “Het is zo ingewikkeld”, “ik heb het gevoel op een evenwichtsbalk te lopen”, “het geeft zoveel onrust” en  “ik mis het thuisgevoel” zijn veelgehoorde uitingen. 

Wonen in, maar ook werken met samengestelde gezinnen (stiefsystemen) blijkt complex. 

In deze basistraining kijken we welke invloed de systemische wetmatigheden hebben op de dynamiek in het stiefsysteem. De complexiteit wordt mede door ervaringsgerichte oefeningen inzichtelijk gemaakt. Er wordt een start gemaakt met het werken met de Stiefcirkel (ontwikkeld door Hengst/den Hollander). Dit model geeft handvatten op welke wijze ondersteuning kan worden gegeven in situaties waar de dynamiek in het systeem voor verwarring zorgt. Deze verwarring maakt dat de leden van het stiefsysteem (maar ook hulpverleners) soms door de bomen het bos niet meer zien. 

De volgende onderwerpen krijgen in elk geval aandacht: loyaliteitsconflicten, rouw, hechten en verschillende opvoedstijlen.

Werkwijze

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. We verwachten van onze cursisten dat zij bereid zijn hun eigen persoonlijke thema’s in te brengen of kunnen werken met casuïstiek van cliënten. 

Doelgroep

Professionals die werken met en in stiefsystemen (samengestelde gezinnen)

Trainers

Magda Hengst en Karin den Hollander

Overige informatie

Datum:        10 februari 2021  

Tijd:              9.00 – 17.30 uur

Locatie:       Houten

Prijs:             Dag 1 (Basistraining) + dag 2 (oefenen met de Stiefcirkel) samen € 350,- (excl. BTW)

(dag 2: 10 maart). Na afronding van dag 2 ontvang je een certificaat en een Stiefcirkel om met je cliënten mee te werken!

                   Dag 1 kan ook afzonderlijk gevolgd worden: Kosten €195,- (excl. BTW)

Wij gaan ervan uit dat je het boek “De mijne zijn de liefste” van te voren hebt lezen. Het boek is bij de trainers/auteurs te bestellen via onderstaand mailadres of via: http://demijnezijndeliefste.nl/#boek

Opgeven via educatie@stiefacademienederland.nl

De tweedaagse is SKJ geaccrediteerd met 24 punten (incl. Voorbereiding, tussentijdse opdracht en toetsing)

Schrijf je in
€195 – €350 (Excl. BTW)