Gemeenten

Home / Gemeenten

Aanbod stichting Stiefacademie Nederland ook in uw gemeente?

Inwoners en professionals in gecontracteerde gemeenten kunnen kosteloos gebruik maken van ons online basispakket preventie rondom (complexe) echtscheidingen en samengestelde gezinnen. Dit pakket is gericht op het versterken van samengestelde gezinnen en het voorkomen van problemen. Naast dit basispakket bieden wij aanvullende preventiemogelijkheden aan:

Maatjesproject StiefSchouder

StiefSchouder koppelt een ervaren (stief)ouder aan een andere (stief)ouder. De StiefSchouder biedt zo een (tijdelijke) schouder om op te leunen en een luisterend oor. Hij of zij herkent de uitdagingen en kan zijn of haar eigen ervaringen delen. De StiefSchouders zijn allen vrijwilligers van stichting Stiefacademie Nederland, zijn gescreend en getraind en ontvangen intervisie en supervisie.

Meer informatie

Cursus voor (stief)ouders

Een combinatie van (h)erkenning en psycho-educatie in een vaste groep (stief)ouders. De groep komt zeven avonden (of twee zaterdagen) samen en wordt begeleid door een (ervarings)deskundige, door ons opgeleide, docent.

Ik wil meer weten over lid worden

Training voor professionals

Onze effectieve tweedaagse training waarin de samenwerkende professionals in de gemeente of regio bijgeschoold worden middels de training ‘Complexe echtscheiding en samengestelde gezinnen’. Deze training is SKJ geaccrediteerd (24 punten).

Meer informatie

Bent u beleidsmedewerker bij een gemeente en wilt u ook ons aanbod ter beschikking stellen aan de inwoners en professionals in uw gemeente? Neem dan contact op met Karin den Hollander karin@stiefacademienederland.nl of +31 (6) 28 36 26 60.

Een voorbeeld over de regionale aanpak van Relatie&Scheiding in Lekstroom (samenwerking gemeenten Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Vijfheerenlanden), waarvan de activiteiten van Stiefacademie en StiefSchouder een onderdeel zijn. https://vng.nl/praktijkvoorbeelden/relatie-en-scheiding-regio-lekstroom

“Wat is het fijn om als samengesteld gezin een stukje steun te kunnen krijgen. Het kost tijd en moeite om met twee heel verschillende gezinnen samen iets op te bouwen. Naast dat het natuurlijk ook zo fijn is om opnieuw verliefd te zijn en weer een maatje te hebben. Verschillende achtergronden, gewoonten, een heel ander verleden maken een samengesteld gezin behoorlijk complex. De Stiefacademie steekt deze ouders een hart onder de riem en zorgt ervoor dat ze elkaar blijven steunen bij al deze uitdagingen. Ze vinden (h)erkenning bij elkaar, krijgen inzichten en tips van de trainer en van andere (stief)ouders.  Ik gun elk samengesteld gezin de mogelijkheid om steun te zoeken bij de Stiefacademie!”
Christa Graafland

Kwartiermaker relatie en scheiden (Lekstroom)