Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Nu in Leeuwarden: Basistraining ‘Werken met de Stiefcirkel’ – voor professionals (dag 1) – 24 SKJ punten

12 oktober 2022 @ 09:00 17:30

Het aantal samengestelde gezinnen in Nederland neemt toe. Stellen die starten met een samengesteld gezin ervaren gedurende de eerste jaren dat de dynamiek in een dergelijk gezin erg verschilt van een kerngezin. Als we deze stellen vragen wát de dynamiek zo anders maakt, blijkt dat men er over het algemeen moeilijk woorden aan kan geven. “Het is zo ingewikkeld”, “ik heb het gevoel op een evenwichtsbalk te lopen”, “het geeft zoveel onrust” en  “ik mis het thuisgevoel” zijn veelgehoorde uitingen. 

Wonen in, maar ook werken met samengestelde gezinnen (stiefsystemen) blijkt complex. 

In deze basistraining kijken we welke invloed de systemische wetmatigheden hebben op de dynamiek in het stiefsysteem. De complexiteit wordt mede door ervaringsgerichte oefeningen inzichtelijk gemaakt. Er wordt een start gemaakt met het werken met de Stiefcirkel (ontwikkeld door Hengst/den Hollander). Dit model geeft handvatten op welke wijze ondersteuning kan worden gegeven in situaties waar de dynamiek in het systeem voor verwarring zorgt. Deze verwarring maakt dat de leden van het stiefsysteem (maar ook hulpverleners) soms door de bomen het bos niet meer zien. 

De volgende onderwerpen krijgen in elk geval aandacht: loyaliteitsconflicten, rouw, hechten en verschillende opvoedstijlen.

Wij gaan ervan uit dat je het boek ‘De mijne zijn de liefste‘ van te voren hebt gelezen. Het boek is bij de trainers/auteurs te bestellen via onderstaand mailadres of via de webshop.

Werkwijze
Theorie en praktijk wisselen elkaar af. We verwachten van onze cursisten dat zij bereid zijn hun eigen persoonlijke thema’s in te brengen of kunnen werken met casuïstiek van cliënten. 

Doelgroep
Professionals die werken met en in stiefsystemen (samengestelde gezinnen)

Trainers
Magda Hengst en Karin den Hollander

Prijs
Dag 1 (basistraining) + dag 2 (oefenen met de Stiefcirkel) samen € 495,- (excl. BTW)
Dag 1 kan ook afzonderlijk gevolgd worden voor € 275,- (excl. BTW)

Dag 2 staat gepland op 2 november. Na afronding van dag 2 ontvang je een certificaat en een Stiefcirkel om met je cliënten mee te werken!
De tweedaagse is SKJ geaccrediteerd met 24 punten (incl. voorbereiding, tussentijdse opdracht en toetsing).

Opgeven via educatie@stiefacademienederland.nl


€ 275 (excl. BTW)


Op de hoogte blijven van al onze activiteiten en nieuwsberichten? Dat kan!

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat al deze informatie netjes in jouw mailbox belandt!