Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‘(Complexe) echtscheiding en samengestelde gezinnen’ (met de STIEFCIRKEL als handige tool) – dag 2 (24 SKJ punten voor hele training) VOL

21 juni @ 09:00 17:30

Let op! Deze trainingsdag is vol geboekt. De eerst volgende plek is 29 november 2024.

Dag 2 staat in het teken van praktisch oefenen.

We starten de dag met een lintenoefening.

In de oefening starten we met een opstelling van een kerngezin.
Vervolgens zien we hoe een samengesteld gezin wordt gevormd en we ontdekken met name het effect op de positie van de kinderen in het systeem.  We kunnen ervaren welk effect de positie van de kinderen kan hebben op hun gedrag. Daarnaast zien we hoe ouders en stiefverzorgers verstrikt kunnen raken in het geheel.
De bedoeling van de oefening is om te ervaren welke behoeften stiefsysteem-leden hebben, om zo te ontdekken op welke wijze hulpverleners stiefsystemen kunnen ondersteunen. 

Vervolgens bekijken we wat concreet van belang is als je hulp verleent in een stiefsysteem. En wat zegt de theorie hierover?

Werkwijze
Theorie en praktijk wisselen elkaar af. We verwachten van onze cursisten dat zij bereid zijn hun eigen persoonlijke thema’s in te brengen of kunnen werken met casuïstiek van cliënten.

Doelgroep
Professionals die werken met gescheiden koppels.
Professionals die werken met en in stiefsystemen (samengestelde gezinnen).

Voorwaarde dag 2
Dag 1 van de training is afgerond.

Trainers
Magda Hengst en Karin den Hollander

Prijs
Dag 1 (basistraining) + dag 2 (vervolgtraining) samen € 595,- (excl. BTW).

Na afronding van dag 2 ontvang je een Certificaat (24 SKJ punten).

Opgeven via educatie@stiefacademienederland.nl

Enkele ervaringen van deelnemers:
”De twee dagen training ‘Werken met de Stiefcirkel’ zijn voor mij heel waardevolle input voor mijn werk als stiefoudercoach. Ik voer geen enkel coachgesprek meer zonder dat de systemische wetmatigheden en de Stiefcirkel aan bod komen. De Stiefcirkel geeft zoveel inzicht voor alle betrokkenen van het samengesteld systeem. De training zelf is interessant door de theorie, maar zeker ook door de vele voorbeeldcases die aan bod komen. En dankzij de uitwisseling tussen deelnemers onderling ontstaat al snel een heel prettige sfeer om van elkaar te leren. Een aanrader voor iedereen die met samengestelde gezinnen werkt!” (Donja Yzenbrandt, Stiefoudercoach Stiefwereld.nl)

“Een aanrader voor iedereen die werkt met ‘samengestelde gezinnen’! Deze dagen creëerden voor mij meer bewustwording en erkenning voor de ‘stiefs’ die in een voor velen vanzelfsprekende, maar ergens zó complexe, rol belanden. De systemische manier van kijken waarin Magda en Karin je meenemen, zorgt ervoor dat de waarheden van elk individu gezien worden en er ook mogen zijn!’. (Janneke Peeters, intensief ambulant gezinsbehandelaar)

Als ik toentertijd had geweten wat ik nu weet… 
Twee bijzondere dagen waarin ik handvatten heb gekregen voor het begeleiden van samengestelde gezinnen. 
Werken met de stiefcirkel is bijzonder verhelderend en helpend om de ingewikkelde dynamiek in samengestelde gezinnen te duiden.
(Grace Welborn (Say Yes with grace), BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand), coach voor samengestelde gezinnen en  ervaringsdeskundige op beide gebieden).


€ 595 (excl. BTW)


Op de hoogte blijven van al onze activiteiten en nieuwsberichten? Dat kan!

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat al deze informatie netjes in jouw mailbox belandt!