Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Oefendag ‘Werken met de Stiefcirkel’ – voor professionals (dag 2)

10 maart 2021 @ 09:00 17:30

Inhoud
Nadat je de basistraining hebt gevolgd gaan we op deze tweede trainingsdag oefenen met het werken met de Stiefcirkel (Hengst en den Hollander).
In het boek “De mijne zijn de liefste” wordt beschreven op welke wijze de Stiefcirkel is onderverdeeld in verschillende stappen. Met behulp van praktische oefeningen gaan we aan de slag met de wijze waarop we de verschillende stappen kunnen herkennen en erkennen in het stiefsysteem. Ieder lid van het stiefsysteem doorloopt de cirkel op zijn eigen wijze. We bespreken welke interventies mogelijk zijn om de dynamieken voor de hulpvrager(s) zichtbaar te maken en welke invloed hij/zij zelf heeft op de dynamiek. In oefeningen wordt ervaren hoe je de interventies kunt inzetten.

Werkwijze
Theorie en praktijk wisselen elkaar af. We verwachten van onze cursisten dat zij bereid zijn hun eigen persoonlijke thema’s in te brengen of kunnen werken met casuïstiek van cliënten.

Doelgroep
Professionals die werken met en in stiefsystemen (samengestelde gezinnen). Voorwaarde voor deze oefendag is dat de basistraining ‘Werken met de Stiefcirkel’ (dag 1) is afgerond.

Trainers
Magda Hengst en Karin den Hollander

Overige informatie
Datum:        10 maart 2021  
Tijd:              9.00 – 17.30 uur
Locatie:       Houten

Prijs
Dag 1 (Basistraining) + dag 2 (oefenen met de Stiefcirkel) samen € 350,- (excl. BTW).
Na afronding van dag 2 ontvang je een certificaat en een Stiefcirkel om met je cliënten mee te werken!

Dag 1 kan ook afzonderlijk gevolgd worden (Kosten €195,- excl BTW).
Mocht je dan later alsnog dag 2 willen volgen dan wordt weer €195,- (excl. BTW) in rekening gebracht. Dag 1 is voorwaarde om dag 2 te volgen!

Wij gaan ervan uit dat je het boek “De mijne zijn de liefste” van te voren hebt gelezen. Het boek is bij de trainers/auteurs te bestellen via onderstaand mailadres of via: http://demijnezijndeliefste.nl/#boek

Opgeven via educatie@stiefacademienederland.nl

De tweedaagse is SKJ geaccrediteerd met 24 punten (incl. Voorbereiding, tussentijdse opdracht en toetsing)

€195 – €350 (Excl. BTW)