Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Oefendag ‘Werken met de Stiefcirkel’ – voor professionals (dag 2) – 24 SKJ punten

23 maart 2022 @ 09:00 17:30

Nadat je de basistraining hebt gevolgd gaan we op deze tweede trainingsdag oefenen met het werken met de Stiefcirkel (Hengst en den Hollander).
In het boek “De mijne zijn de liefste” wordt beschreven op welke wijze de Stiefcirkel is onderverdeeld in verschillende stappen. Met behulp van praktische oefeningen gaan we aan de slag met de wijze waarop we de verschillende stappen kunnen herkennen en erkennen in het stiefsysteem. Ieder lid van het stiefsysteem doorloopt de cirkel op zijn eigen wijze. We bespreken welke interventies mogelijk zijn om de dynamieken voor de hulpvrager(s) zichtbaar te maken en welke invloed hij/zij zelf heeft op de dynamiek. In oefeningen wordt ervaren hoe je de interventies kunt inzetten.

Wij gaan ervan uit dat je het boek ‘De mijne zijn de liefste‘ van te voren hebt gelezen. Het boek is bij de trainers/auteurs te bestellen via onderstaand mailadres of via de webshop.

Werkwijze
Theorie en praktijk wisselen elkaar af. We verwachten van onze cursisten dat zij bereid zijn hun eigen persoonlijke thema’s in te brengen of kunnen werken met casuïstiek van cliënten.

Doelgroep
Professionals die werken met en in stiefsystemen (samengestelde gezinnen). Voorwaarde voor deze oefendag is dat de basistraining ‘Werken met de Stiefcirkel’ (dag 1) is afgerond.

Trainers
Magda Hengst en Karin den Hollander

Prijs
Dag 1 (basistraining) + dag 2 (oefenen met de Stiefcirkel) samen € 495,- (excl. BTW).
Beide dagen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden voor € 275,- (excl BTW) per dag. Om dag 2 te kunnen volgen, moet echter wel dag 1 al gevolgd zijn.

Na afronding van dag 2 ontvang je een certificaat en een Stiefcirkel om met je cliënten mee te werken!
De tweedaagse is SKJ geaccrediteerd met 24 punten (incl. voorbereiding, tussentijdse opdracht en toetsing).

Opgeven via educatie@stiefacademienederland.nl


€ 275 (excl. BTW)

Provincialeweg 66A
Schalkwijk, Utrecht Nederland
+ Google Maps

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten en nieuwsberichten? Dat kan!

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat al deze informatie netjes in jouw mailbox belandt!