Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Opstellingen-ochtend (live)

18 februari 2022 @ 10:00 13:00

Voor iedereen die deel uitmaakt van een stiefsysteem (zowel als kind als (stief)ouder).

Als ouder is je kind vaak een spiegel voor je. In een samengesteld gezin lijkt deze spiegel eerder een vergrootglas … De dynamieken die je tegenkomt in een samengesteld gezin, zijn vaak ingewikkelder dan in een kerngezin. Door middel van een opstelling kan je meer zicht krijgen op de dynamieken binnen jouw samengestelde gezin en in hoeverre deze ook herkenbaar zijn vanuit je systeem van herkomst. Ook nemen we je deze ochtend mee in een de theorie met betrekking tot de vaak voorkomende dynamieken en wetmatigheden binnen een samengesteld gezin.

WAT ZIJN OPSTELLINGEN?
Familieopstellingen zijn een mooie manier om inzicht te krijgen in het krachtenveld en de dynamieken waarin jij verkeert. Ook kan je zicht krijgen op waar en bij wie je de dynamieken al eerder bent tegen gekomen. Tijdens een opstelling gaan we ‘systemisch kijken’. Dat wil zeggen: oog hebben voor het veld waarin alle personen en gebeurtenissen binnen een (familie)systeem met elkaar verbonden zijn en hun effecten hebben in het verleden, heden en toekomst.

Tijdens een opstelling brengen we jouw vraag of vastgelopen proces in kaart. Dit doe je door een probleem centraal te stellen. Een voorbeeld van een vraag kan zijn: “Ik neem te vaak verantwoordelijkheden op me die eigenlijk niet van mij zijn” of “Ik vind het moeilijk me eraan over te geven dat het is zoals het is in ons samengestelde gezin”. We noemen dit de fase van contracteren.

Andere deelnemers dienen als representant van de mensen om jou heen en stellen zich op een bepaalde wijze in de ruimte op, die precies lijkt op jouw situatie. In een opstelling wordt helder hoe jij in verhouding staat tot anderen. Blinde vlekken worden zichtbaar. Na de diagnose van de dynamiek wordt gekeken welke interventies mogelijk zijn, zodat jij en je systeem nog meer in hun kracht komen te staan. Door een opstelling dienen zich oplossingsrichtingen aan. Je krijgt een andere kijk op de situatie, die zal doorwerken in je leven. Vanzelf wordt duidelijk hoe je kunt handelen.

Deelnemers aan de opstellingendagen vinden een opstellingendag van tevoren vaak spannend. De ervaring leert dat bijna iedereen zich altijd verrijkt en gesterkt voelt, zowel de vraagsteller als de representanten. Ook is ruimte ontstaan, die voorheen niet gevoeld werd.

Ben je nieuwsgierig maar heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

Aanmelden via: educatie@stiefacademienederland.nl
Er is plaats voor 25 personen.


€ 85 voor vraaginbrenger, € 35,- voor representanten


Karin den Hollander 
Initatiator Stiefacademie Nederland  & auteur “De mijne zijn de liefste”
karin@stiefacademienederland.nl
06 28362660

Anouk Bloemers
Relatietherapeut & systemisch coach
anoukbloemers@mac.com
06 54395163

Lisette Snippe 
Trainer & Jeugd- en gezinsprofessional i.o.
lisettesnippe@gmail.com
06 30915505


Op de hoogte blijven van al onze activiteiten en nieuwsberichten? Dat kan!

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat al deze informatie netjes in jouw mailbox belandt!