Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Vervolgdag ‘Werken met de Stiefcirkel’ – voor professionals (dag 2) – 24 SKJ punten

20 november 2023 @ 09:00 17:30

Deze dag volgt op de basistraining. Deze vervolgdag staat in het teken van praktisch oefenen.

We starten de dag met een opstelling; de lintenoefening waarbij in eerste instantie een kerngezin wordt opgesteld. Vervolgens reizen we mee met de ouders en de kinderen en zien we hoe een samengesteld gezin wordt gevormd en we ontdekken met name het effect op de positie van de kinderen in dit systeem. 

Loyaliteitsconflicten en rouw worden voelbaar en het wordt zichtbaar hoe zich dit kan uiten in het gedrag van de kinderen. Daarnaast zien we hoe ouders en stiefverzorgers verstrikt kunnen raken in het geheel en door de bomen het bos niet meer zien. 

De bedoeling van de oefening is hulpverleners/vrijwilligers (maar ook andere belangstellenden) te laten ervaren waar behoeften van stiefsysteem-leden (met name) liggen en zo te ontdekken op welke wijze de leden van een stiefsysteem ondersteund kunnen worden in het functioneren binnen het stiefsysteem.  

Vervolgens koppelen we de theorie met de praktijk waarna geoefend kan worden in de begeleiding van (subsytemen uit) het samengesteld gezin. We gebruiken daarbij de Stiefcirkel. Uitgangspunt is dat hulpvrager(s) zelf ontdekt wat voor hem/haar van belang is in het stiefsysteem.

Wij gaan ervan uit dat je het boek ‘De mijne zijn de liefste‘ van te voren hebt gelezen. Het boek is bij de trainers/auteurs te bestellen via onderstaand mailadres of via de webshop.

Werkwijze
We gaan ervarend leren: theorie en praktijk wisselen elkaar af. We verwachten van onze cursisten dat zij bereid zijn hun eigen persoonlijke thema’s in te brengen of kunnen werken met casuïstiek van cliënten.

Doelgroep
Professionals die werken met en in stiefsystemen (samengestelde gezinnen), zoals hulpverleners, stiefcoaches, gezinstherapeuten, relatietherapeuten, huisartsen, maatschappelijk werkers, POH-ers GGZ, medewerkers kinderdagverblijf en consultatiebureau, kindercoaches, beroepskrachten in het onderwijs, mediators, advocaten, beleidsmakers en anderen die in hun werk te maken krijgen met samengestelde gezinnen. Voorwaarde voor deze oefendag is dat de basistraining ‘Werken met de Stiefcirkel’ (dag 1) is afgerond.

Trainers
Magda Hengst en Karin den Hollander

Prijs
Dag 1 (basistraining) + dag 2 (oefenen met de Stiefcirkel) samen € 495,- (excl. BTW).
Beide dagen kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden voor € 275,- (excl BTW) per dag. Om dag 2 te kunnen volgen, moet echter wel dag 1 al gevolgd zijn.

Na afronding van dag 2 ontvang je een certificaat en een Stiefcirkel om met je cliënten mee te werken!
De tweedaagse is SKJ geaccrediteerd met 24 punten (incl. voorbereiding, tussentijdse opdracht en toetsing).

Opgeven via educatie@stiefacademienederland.nl


€ 275 (excl. BTW)


Op de hoogte blijven van al onze activiteiten en nieuwsberichten? Dat kan!

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat al deze informatie netjes in jouw mailbox belandt!