Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Relatiestress in het samengesteld gezin

13 mei @ 20:00 21:15

Zonder partnerrelatie geen samengesteld gezin! Heel wat (stief)ouders geven aan dat ze het heerlijk met elkaar hebben. ‘Zet ons met twee op een eiland en we hebben niemand meer nodig!’ ‘Nog nooit heb ik zo een goede match gevoeld in een relatie!’

Toch blijkt het na een tijd uitdagend te worden als het over elkaars kinderen gaat. Discussies over opvoeding, verschillen en grenzen nemen over. Plots kan je niet meer goed met elkaar praten en ontstaat er spanning.

Het is logisch dat hier stress van komt. Dat je krampachtig probeert oplossingen te zoeken of het je niet aan te trekken. Maar dat werkt meestal niet! Integendeel, het zorgt alleen maar voor dat je tegenover elkaar komt te staan. En dat de afstand toeneemt.

In dit webinar gaat Cindy Schepers dieper in op wat er precies gebeurt tussen partners ondanks de liefde. Ze laat je zien wat je kan doen om uit de negatieve spiraal van kritiek geven/afstand nemen kan doen en hoe je elkaar kan ondersteunen in je rol.

Relatietherapeute Cindy Schepers komt uit Vlaanderen en specialiseert zich al jaren in de begeleiding van ouders, plusouders en koppels in samengestelde gezinnen. Ze is auteur van het boek ‘Relatiestress in je samengesteld gezin’ en host van de podcast Harmonie 2.0. Tijdens dit webinar legt ze uit hoe zo een gezin in elkaar zit, waar de spanningen vandaan komen en hoe je ze kan ombuigen.

Is dit iets voor jou? Het maakt niet uit of je samenwoont of in een latrelatie zit, of je al jaren in rondjes zit te draaien of net het eerste wolkje aan de lucht hebt gezien. Van harte welkom aan alle (plus)ouders en supporters langs de zijlijn

Heb je vooral behoefte aan uitwisseling met anderen, kijk dan in de agenda ook eens naar het eerstvolgende online stiefcafé!

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage voor de stichting wordt op prijs gesteld. Wil je een vrijwillige bijdrage doen, klik dan HIER.

Inschrijven kan via onderstaand formulier.Karin den Hollander 
Initatiator Stiefacademie Nederland  & auteur “De mijne zijn de liefste”

Anouk Bloemers
Relatietherapeut & systemisch coach

Lisette Snippe 
Trainer & Jeugd- en gezinsprofessional i.o.


Op de hoogte blijven van al onze activiteiten en nieuwsberichten? Dat kan!

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat al deze informatie netjes in jouw mailbox belandt!