“In één woord: bewonderenswaardig!” zei de gastvrouw van het filmhuis die ons naar de zaal bracht. Ze sprak over de hoofdpersoon in de film ‘Les enfants des autres’ in de rol van de stiefmoeder. Mijn man en ik bekeken deze film met slechts 6 anderen Ik dacht nog: “Deze lege zaal staat echt symbool voor de aandacht voor stiefouders”. En weer voelde en besefte ik; dit mag anders.

Stichting Stiefacademie Nederland, een organisatie die zich inzet voor samengestelde gezinnen, kondigt met trots de viering van Stiefouderdag 2023 aan. Op 8 oktober 2023 motiveert stichting Stiefacademie Nederland op allerlei manieren de omgeving van stiefouders om ze te eren voor hun liefdevolle aandacht en toewijding aan de kinderen van een ander.

“Stiefouders verdienen een medaille” 
Stiefouders, de onzichtbare helden van samengestelde gezinnen, spelen vaak een cruciale rol in het leven van kinderen die een scheiding hebben meegemaakt of een ouder hebben verloren. 

Karin den Hollander, oprichter en directeur van stichting Stiefacademie Nederland zegt: “Stiefouders verdienen een medaille voor de liefde en zorg die ze bieden aan kinderen die niet biologisch van hen zijn. Zelf zijn ze vaak onzichtbaar, juist omdat ze niet de échte ouder van het kind zijn. Hun rol wordt vaak niet gezien en daardoor lang niet altijd gewaardeerd.” 

Een van de deelnemers van ons online Stiefcafé riep eens “Ik doe alles, maar ik ben niets”, waarmee zij volgens de andere deelnemers precies de spijker op z’n kop sloeg. 

Stiefouderdag 2023
Stiefacademie Nederland roept iedereen op om Stiefouderdag 2023 te vieren, door stiefouders in hun leven te eren en te bedanken. Dit kan bijvoorbeeld door het schrijven van een persoonlijke brief, het delen van een speciaal cadeau, of een hartverwarmend gesprek: laat weten dat je ze ziet en waardeert wat ze voor de kinderen van een ander doen!

Daarnaast zal stichting Stiefacademie Nederland op deze dag pleiten voor de erkenning en waardering van stiefouders op maatschappelijk niveau en werken aan de bewustwording rondom de uitdagingen en successen van samengestelde gezinnen. De stichting heeft een schat aan ervaring en inzicht in de ingewikkelde dynamieken binnen deze gezinnen en draagt actief bij aan het creëren van een positieve omgeving voor alle betrokkenen. 

Voor meer informatie over stichting Stiefacademie Nederland en Stiefouderdag 2023, kunt u contact opnemen met Karin den Hollander (06-28362660)


Door Stichting Stiefacademie Nederland

Gerelateerde artikelen